General Information
Scientific Name :
Recommended Area (सिफारिस क्षेत्र) : मध्य र पश्चिम तराई, भित्रीमधेस
Recommended Domain :
Agronomical Characteristics
Maturity Days (पाक्ने दिन) : ७७
Maturity Duration :
गुण तथा विशेषताहरू :
- कोषाको रंग: पराले रङ
- अन्नको रंग: खैरो
- बयस्क बिरुवाको पातको आकार: चौडा
- बयस्क बिरुवाको पातको रंग: फिक्का हरियो
- फूलको रंग: गुलावी
- दानाको आकार: Rhomboid
- प्रति बिरुवा कोषा संख्या: ७.९
- प्रति कोषा दाना संख्या: ११.४
- प्रतिरोधी विशेषताहरू: पहेंलो मोजाईक भाइरस अवरोधी, सुख्खा तथा बढी चिस्यान भएको जग्गामा पनि उत्पादन गर्न सकिने
- पचास प्रतिशत फूल फुल्न लाग्ने समय : ४७ दिन
- प्रोटिनको मात्रा: २५.४६
- उपयोगको उपयुक्त तरिका: बोडीको सुकेको दाना दाल तथा तरकारी पकाएर, हरियो कोषा र कमलो दाना तरकारीको रुपमा
- पाक्ने बेलासम्म पनि कोषामा रेसा कम लाग्ने
- बोट होचो र छोटो अवधिमा बाली तयार हुने
उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
फूल फुल्न लाग्ने समय (दिन) :
बाली पाक्ने समय (दिन) : 77
Other Characteristics
न्युनतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
अधिकतम उत्पादन क्षमता (मे. टन/हे.) :
Yield Index :
बोटको औसत उचाई (से.मि.) : 63
रोपण समय :
विविधताको प्रकार :
सिफारिस बर्ष : २०६१ (२००४)
हजार दानाको तौल (ग्राम) : 161
|
Copyright © 2025. All rights reserved.